Een kijkje in en rondom onze mobiele buurtpost

Het begin


In het begin hebben we een periode op het terrein van gemeente Schiedam en Irado gestaan om de binnenkant van onze pipowagen te verbouwen. Van onze buren: Aannemersbedrijf van Ooijen kregen we de stroom gedoneerd. Alminiumbedrijf Garfield doneerde ons het alminium voor onze keuken. Mooie en fijne samenwerking.   

De Buurtklus


Eind april zijn we de wijk ingegaan.

Onze eerste standplaats: de Ohmstraat te Schiedam.

We hebben er bewust voor gekozen de buitenkant van onze pipowagen midden in de wijk te gaan doen. Samen met buurtbewoners en jongeren van Yets Foundation, zijn we onze mobiele buurtpost op gaan knappen. Fijn te ervaren dat ons initiatief door zoveel verschillende partijen gesteund wordt.

Opbouw veranda


In samenwerking met de buurtbewoners hebben we de veranda opgebouwd. Het Oranjefonds heeft ons financiële ondersteuning gegeven dit te kunnen realiseren. Bingham Schiedam BV heeft de veranda zeilen verzorgd en een gedeeltelijke sponsoring hierin gegeven. Tevens krijgen we financiële ondersteuning vanuit: de Groot Fonds te Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen en vanuit de gemeente Schiedam. Onze hartelijke dank hiervoor! Buurtkoffie & Zelfgemaakte Appeltaart.


De Buurthap.

Boodschappenmaatje


De Buurtzondag: Film kijken in de mobiele cinema van Trafic!

De Buurtzondag: Stedelijk Museum Schiedam.

De Buurtlunch.

de "Buurtjes van Oost".  (kinderactiviteiten)

Schminken, darten, hoepelen!

Wat een waterpret met onze wijkbrandweer!

Techniekbus Lentizcollege/Komkids.                       Groenspreekuur met Marijn de Tuinvrouw.

Plantenbakken mozaïeken, stekkies stekken met de Tuinvrouw. Als beloning een lekker Tosti!

Zagen en Timmeren met onze Tuinmannen Bas & Mustafa.     Onze Buuf Natascha las een leuk verhaal voor aan de kleintjes op de veranda.

Naar de Spellenfabriek

Halloween 2016


Onze officiele opening 10 september 2016